28.9.2017

Vivaldi, Antonio : The Folk Seasons



Vivaldi, Antonio : The Folk Seasons
Alba Records  2016

Antonio Vivaldin Neljä vuodenaikaa on teos, josta on levytetty runsaasti eri versioita. Nyt soittimiin on tarttunut Barocco Boreale eli vanhaan musiikkiin perehtynyt orkesteri Pohjanmaalta, Kaustisilta. Se koostuu pohjalaisista muusikoista, jotka ovat työskennelleet yhdessä jo pitkään ja joilla on vahva side kansanmusiikkiin. Yhtyeen johtaja ja solisti on Kreeta-Maria Kentala. Hän polveutuu kaustislaisista pelimannisuvuista ja on soittanut kansanmusiikkia pienestä pitäen.

Neljä vuodenaikaa on kuvailevaa musiikkia eli se kertoo keväästä, kesästä , syksystä ja  talvesta musiikillisin keinoin. Levyllä Barocco Boreale on saanut puhallettua Vuodenaikoihin uutta raikkautta. Soitossa kuuluu pelimannihenkisyys ja musiikillinen koristelu. Jousisoittimilla matkitaan lintujen viserrystä, piinaavaa hellettä, syksyn sadonkorjuujuhlia ja talven tuiskuja. Soitossa kuuluu kansanmusiikin riemu yhdistettynä barokin kirkkauteen ennenkuulumattomalla tavalla. 

The Folk seasons on Barocco Borealen ensimmäinen levytys. Yhtye myös konsertoi säännöllisesti Suomessa ja ulkomailla, se esiintyi mm. Lontoon Proms –festivaaleilla Suomi 100-teemalla ”From the Kalevala to Kaustinen: Finnish Folk and Baroque Music” elokuun lopussa. (HH)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti