29.5.2017

Kajaanin kaupunginkirjaston lukupiiri syksy 2017
ke 27.9.2017 klo 17
Lena Krohn:  Mehiläispaviljonki: kertomus parvista (2006)

Novellimaisista luvuista koostuva romaani sijoittuu entiseen mielisairaalaan, joka purkutuomion täytäntöönpanoa odoteltaessa toimii erilaisten yhdistysten ja harrasteryhmien kokoontumispaikkana. Muiden muassa teollistumista vastustava Luddiittiklubi, Tieteellisen maailmankuvan uhreiksi joutuneiden apu, nukkeja lapsinaan hoivaavat Hartsiäidit ja kaikesta ilmaa tukevammasta ravinnosta kieltäytyvät Hengittäjät esittäytyvät tarinoissa, joita yhdistävät tapahtumapaikan lisäksi lähinnä se, että juuri mikään ei ole inhimillisyydelle vierasta. (ote kuvauksesta RL/Sanojen aika)

ke 18.10.2017 klo 17
Lars Sund:  Colorado Avenue (1992)

Colorado Avenue on yhtaikaa siirtolaisromaani, sisällissodan kuvaus ja värikäs kertomus kieltolain ajasta. Sisukas Dollari-Hanna muuttaa takaisin Pohjanmaalle Amerikasta, missä hän on ollut siirtolaisena. Hänen sukunsa ja ystävänsä sekä kylän asukkaat elämäntarinoineen levittäytyvät lukijan eteen.
Jotakin perisuomalaista on Dollari-Hannan ja Kunnanmies Smedsin rakkaustarinassa, jossa ei sanoilla juuri ole sijaa, syvillä tunteilla sitäkin enemmän.
(ote takakannesta)


ke 15.11.2017 klo 17
Kreetta Onkeli:  Ilonen talo (1996)

Keskisuomalainen kylä nimeltä Luhanka. Luhangassa baari ja talo. Baari joka on kuin mikä tahansa baari. Talo josta isäntä on kuollut.Ilonen talo on romaani levottomasta lapsuudesta. Se näyttää viisitoista vuotta Tomperin perheen elämää: isä siirtyy Jumalan luo, äiti sahtitonkaan, Birge-sisko kapinoi, mummo jahtaa äitiä ja pappa haaveilee Intiasta. Talon ympärillä nurmikko metsittyy, kukkapenkit kasvavat umpeen.


(ote takakannesta)

ke 13.12.2017 klo 17

 Daniel Katz:   Saksalainen sikakoira (1992)                       

                               Sukutarina, romaani suomalaisuudesta, juutalaisuudesta, saksalaisuudesta. Rehtori ja voimistelunopettaja Mauri Pertuskalla todetaan keuhkosyöpä. Elinaikaa on vähän, selvittämättömiä asioita paljon. Pertuska saa käsiinsä isänsä 30-luvulla kirjoittaman päiväkirjan, joka kertoo liikemies- ja sirkustaiteilijaisän värikkäistä vuosista Saksassa.Mauri irtisanoutuu työstään ja matkustaa pieneen Eggnaun kaupunkiin entisen Itä-Saksan puolella toivoen, että hänen elämänsä palapelin puuttuvat osat loksahtavat paikalleen tuossa uinuvassa kaupungissa.(ote takakansitekstistä)

Lukupiiri kokoontuu pääkirjastossa. Se on maksuton ja kaikille avoin. 

Lisätietoja kirjastosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti