15.1.2010

Kalliola, Iiris : Kumipallosta lasi-ikkunaan


KUMIPALLOSTA LASI-IKKUNAAN – mistä tavarat tehdään?
Iiris Kalliola & Jukka Lemmetty

”Tervetuloa materiaalien mainioon maailmaan!”

Mitä saadaan lakritsinmustasta nesteestä? Kumia, josta voidaan tehdä kumisaappaita tai autonrenkaita. Kumipallosta lasi-ikkunaan selvittää mistä kaikkien tuntemat tavarat tehdään. Kuinka iso työ on tehtävä materiaalien saamiseksi, kun kiviaines louhitaan kaivoksista ja öljy porataan merenpohjasta. Kirja on jaettu osiin materiaalien mukaan ja jokaisen osion aloittaa pieni runo kyseessä olevasta materiaalista.

Kirja on riemukkain kuvin höystetty tietopaketti materiaaleista, joka ei unohda kierrätystäkään. Ekologinen ja eettinen näkökulma kulkee mukana kannesta kanteen. Runsaan tiedon lomassa kysytään hyvin tärkeä kysymys, kuinka pienentää jätevuorta?

Iiris Kalliolan teksti on iloista ja innostavaa. Hauskuutta ei puutu tekstistä eikä liioin kuvista, Jukka Lemmetyn riemukkaat kuvat täydentävät faktatiedon mainiosti. Kirja sopii kaikille tiedonjanoisille pienestä tutkijasta oppivaiseen koululaiseen ja muistiaan virkistävään vanhempaan. Kirja on parhaimmillaan yhteisissä lukuhetkissä, jolloin tietoa voidaan pureskella yhdessä vielä pidemmälle ja keskustella askarruttavista asioista sekä omista kokemuksista.

Kumipallosta lasi-ikkunaan on energinen ja opettavainen lukukokemus!
(Mari karvonen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti