13.1.2014

Fast & Furious 6

Fast & Furious 6 (dvd)

Fast & Furious -elokuvasarja on siinä mielessä ainutlaatuinen tapaus varsinkin toimintaelokuvien saralla, että sarja on venynyt jo kuudenteen osaan ja seitsemäs on mahdollisesti vielä tulossa. Sarjan viihdyttävyystaso on jopa noussut sitä mukaa kuin järjestysnumero. Uusimmassa on lähes sama näyttelijäkööri kuin edellisessäkin, muutamalla uudella vahvistuksella. Sarjan aikaisemmat elokuvat olisi syytä olla jotensakin tuttuja, mutta leffan voi myös katsastella aivan yksittäisenä toimintapläyksenä.

Juoni on sivuosassa ja päärooliin nousee (tietysti) näyttävät kaahailu- ja toimintakohtaukset. Kyllähän esim. Dwayne Johnsonilta ja Gina Caranolta wrestling-taustan myötä löytyy pätevyyttä näyttäviin tappelukohtauksiin. Juonentapaisessa Dominic Toretton (Vin Diesel) kaaharipoppoo kutsutaan hätiin, kun brittikonna Owen Shaw (Luke Evans) pitäisi saada telkien taa. Tottakai myös leffasarjan yksi pääteema, perhearvojen ja veljeyden korostaminen on istutettu väkisin mukaan. Leffan pääpaino on kuitenkin viihdyttämisessä ja hyvä niin.

Sarja on viimeistään kuudennessa osassa löytänyt oman identiteettinsä eli vilpittömän hauskanpidon ja miltei taukoamattoman rymistelyn. Edellisten osien turha tyhjäkäynti loistaa lähes kokonaan poissaolollaan ja nyt keskitytään ns. olennaiseen eli reikäpäiseen toimintaan. Realistisuutta ei kannata odottaa, kun tämän leffan ääreen istahtaa. Lajityypissään onnistunut toimintarytinä!

Oman sivumakunsa katsomiskokemukseen toi hiljattain auto-onnettomuudessa traagisesti menehtyneen Paul Walkerin esiintyminen viimeistä (?) kertaa tunnetuimmassa roolissaan. Walker kuoli kesken seitsemännen osan kuvausten.

JO

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti