12.12.2019

Kajaanin kaupunginkirjaston lukupiiri kevät 2020

Keväällä lukupiirissä keskustellaan pakolaisuuteen liittyvistä kirjoista. Lukupiiri kokoontuu pääkirjastolla kerran kuussa keskiviikkoisin klo 17. Tervetuloa!

15.1. Asko Sahlberg: Amandan maailmat (2017)
Omaan rauhaansa vetäytynyt iäkäs Amanda asuu pienessä talossa kaupungin laidalla. Eräänä päivänä hän kohtaa sattumalta nuoren pakolaispojan, jota hän haluaa auttaa. Tuttavuudella on yllättävät seuraukset ja Amandan oma elämä mullistuu sen myötä. Teoksen keskiössä ovat sotaa paenneet ihmiset ja siinä pohditaan ihmisen moraalikäsityksiä.

12.2. Susan Abulhawa: Sininen välissä taivaan ja veden (2015)
Mamdouh Baraka pakenee perheineen Palestiinasta israelilaisjoukkojen kylvämän hävityksen tieltä. Perhe lähtee pitkälle pakomatkalle Gazaan, ja nämä kokemukset kulkevat suvun historiassa sukupolvien yli. Kuusikymmentä vuotta myöhemmin Mamdouhin tyttärentytär Nur palaa uudesta kotimaastaan Amerikasta Gazaan. Siellä hän alkaa ymmärtää juuriaan uudella tavalla.
11.3. Khaled Hosseini: Meren rukous (2018)
Aikuisten kuvakirja on isän kirje pienelle pojalleen, jota hän pitää sylissään laivaa odottaessaan. Isä kertoo pojalle omasta lapsuudestaan Syyriassa, siitä millaista oli ennen kuin taivaalta alkoi sataa pommeja. Ennen auringonnousua ja vaarallista matkaa meren yli hän ehtii kertoa koskettavan tarinan. Kirjan on kuvittanut Dan Williams.

15.4. Marjaneh Bakhtiari: Mistään kotosin (2007)
Bahar on ruotsalaistyttö, jonka perheen juuret ovat Iranissa. Hänen vanhempansa ovat aikoinaan tulleet pakolaisina Ruotsiin, eivätkä ole vieläkään täysin sopeutuneet pohjolan kummallisuuksiin. Vanhemmille on tärkeää, että lapset kasvavat osaksi ruotsalaista yhteiskuntaa, mutta sitten Bahar ilmoittaa, että hän alkaa käyttää huivia. Teos käsittelee ennakkoluuloja huumorin keinoin.
13.5. Anilda Ibrahimi: Ajan riekaleita (2013)
Zlatan ja Ajkuna ovat lapsuudenystäviä Kosovossa. Toinen heistä on serbi, toinen albaani. Vuosien varrella ystävyys muuttuu rakkaudeksi, ja he päättävät olla aina yhdessä. Sitten tulee sota, joka repii heidät väkivalloin erilleen, eri maihin. Voiko rakkaus ylittää syvään juurtuneen vihan?

Lukupiiri on maksuton ja kaikille avoin. Lisätietoja kirjastosta, kaupunginkirjasto@kajaani.fi, puh. 0881552423. Tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti