4.5.2010

Ylioppilaskunnan Laulajat


Ylioppilaskunnan Laulajat : Kevätsointuja

Ondine 2009

Kevät on kuorolaulun kulta-aikaa. Ylioppilaskunnan Laulajat on vanhin suomenkielinen kuoro, joka
perustettiin v.1883 Helsingin yliopiston yhteyteen ja jonka toiminta jatkuu edelleen itsenäisenä ja monipuolisena. Kiirettä kuorolla pitää etenkin vapun aikana, vappuaamuna kuoro esiintyy Helsingin Ullanlinnanmäellä ja se on perinteisesti vienyt vapputervehdykset myös tasavallan presidentille, Helsingin yliopiston johdolle ja eri sairaaloihin.

Kevätsointuja-levyllä YL esittää lauluja isänmaalle, keväälle, naiselle ja maljalle. Levyltä löytyvät mm. laulut Gaudeamus igitur, Porilaisten marssi, Sua tervehdin ja Sarkkasi juo.
YL konsertoi säännöllisesti eri puolilla Suomea ja vie ahkerasti suomalaista taidetta ympäri maailmaa. Alkuvuodesta kuoro teki menestyksellisen kiertueen Yhdysvaltoihin. Viime aikoina se on tullut tunnetuksi myös uuden suomalaisen mieskuoromusiikin tallentamisesta ja esittämisestä.
Professori Matti Hyökki on johtanut YL:ää peräti 30 vuotta. Hänen kautensa päättyy tänä keväänä
toukokuussa pidettävään juhlakonserttiin. Hyökki lähtee eläkkeelle ja hänen seuraajansa on kuoronjohtaja Pasi Hyökki. (HH)

1 kommentti:

  1. YL:n levy. Kiitos Hilkka, hyvä juttu. Vielä lisäisin Matti Hyökkiä seuraa hänen poikansa (alleviivaisin tämän, jos osaisin) Pasi Hyökki.

    VastaaPoista