4.2.2013

Men In Black 3

Men in Black 3 (dvd)


Miehet mustissa matkustaa tällä kertaa ajassa taaksepäin. Pääosissa nähdään jälleen agentit J (Will Smith) ja K (Josh Brolin/Tommy Lee Jones). K on kehissä pääasiassa vuoden 1969 versiona. Tällä kertaa J:n ja K:n harmina on superroisto Boris (Jemaine Clement), joka pakenee vankityrmästään ja suuntaa menneisyyteen. Boris yrittää muuttaa tapahtumia listimällä K:n ennen kuin tämä kerkeää passittaa hänet kaltereiden taakse.

Juoni on hyvin tyypillinen aikamatkailutarinoille, eikä ole kummoinen ja logiikassa on aukkoja kuin kalaverkossa. Menneisyydessä huumoria revitään mm. 1960-luvun rasismista ja Andy Warholista. Tämän tyylisiin elokuviin ei tietysti mennä mitään syvällisiä juonikulkuja katsastamaan, mutta käsikirjoittajat olisivat voineet edes yrittää. Will Smith ja erityisesti Tommy Lee Jones ovat hakeneet taas mukavan palkkashekin enempiä yrittämättä. Smithin ja Josh Brolinin kemia tosin toimii varsin hyvin ja Brolin tekeekin Borista näyttelevän Clementin ohella leffan parasta työtä.

On todettava, että kolmas osa on valitettavan väsähtänyt tapaus, tosin kakkonenkin oli tyhjänpäiväinen hutaisu. Ykkösosa oli reipasta meininkiä ja siihen olisi voitu jäädä. Tehosteet ovat näyttäviä, kuten aiemmissakin osissa. Osa kohtauksista on selvästi rakennettu kolmea deetä silmällä pitäen ja näyttävät 2D-versiona vähän hoopoilta. Ohjaaja Barry Sonnenfeld on tehnyt parempiakin leffoja.

Men in Black 3 kuuluu siihen osastoon elokuvia, että aivot kannattaa jättää mahdollisimman kauaksi narikkaan ja yrittää viihtyä leffan parissa. Plussat siitä, että elokuvaa ei ole venytetty aivan ylipitkäksi.

JO

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti