5.8.2013

Argo (dvd)

Argo on poliittinen jännäri, joka pohjautuu vuoden 1979 tositapahtumiin, jossa CIA:n salaisen operaation tavoitteena oli pelastaa kuusi amerikkalaista diplomaattia Iranista. Elokuvan ohjaajana toimii Ben Affleck, joka on myös yksi leffan tuottajista George Clooneyn ja Grant Heslov’n ohella. Affleck on myös pääosassa elokuvatuottajaksi tekeytyvänä agentti Tony Mendezinä, joka peitetarinansa mukaisesti katsastaa Iranissa mahdollisia scifi-elokuvan kuvauspaikkoja. ”Tekoelokuvan” tuottajan ja erikoistehostemiehen rooleissa nähdään pitkän linjan laatunäyttelijät Alan Arkin ja John Goodman.

Odotukset Argoa kohtaan eivät olleet kovinkaan korkealla, koska poliittiset trillerit tahtovat usein olla varsin puisevia keskusteluleffoja. Eikä parhaan elokuvan Oscarin voittajan titteli toimi yleensä meriittinä nostamaan innostusta elokuvaa kohtaan. Tällä kertaa kävi toisin ja leffa tempaisi vastustamattomasti mukaansa juuri poskettoman tarinansa ja pikkuhiljaa kehittyvän jännityksen ansiosta. Argo on hyvällä tavalla vanhanaikainen jännityselokuva ja erottuu nykyjännäreiden tasaisesta massasta. Elokuvassa on vakavista tapahtumista huolimatta runsaasti huumoria, jota erityisesti konkarit Arkin ja Goodman tuovat hersyvillä hahmoillaan. Tapahtumat ovat sitä tasoa, että tällaista keksittyä tarinaa ei kukaan uskoisi. Ja tämä tarina on tosi! Tiettyjä tapahtumia elokuvaan on tietysti dramatisoitu, mutta osittain tarina kuitenkin seuraa todellisia tapahtumia ilmeisesti jopa dokumentaarisen tarkasti.

Argo on jälleen onnistunut ohjaustyö Affleckilta ja myös hänen aiemmat ohjauksensa Gone Baby Gone (2007) ja The Town (2010) kannattaa ehdottomasti katsastaa.
   JO

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti