6.3.2014

Einaudi : In a time lapse

Einaudi, Ludovico
In a time lapse
Ludovico Einaudi/Decca Records 2013

Ludovico Einaudi on Italian nimekkäimpiä pianisteja ja säveltäjiä.Hän syntyi 1955 ja opiskeli mm. Lucio Berion johdolla. Einaudi on säveltänyt mm. elokuvamusiikkia elokuviin Koskemattomat , This is England sekä Clint Eastwoodin ohjaamaan elokuvaan J. Edgar.

Hänen musiikkityylinsä on minimalistista, vahvatunnelmaista ja voimakkaan meditatiivista. Hän liikkuu sujuvasti elektronisista tunnelmista luoden värikkäitä kontrasteja ja sulavia yhtymäkohtia perinteisen klassisen pianomusiikin ja modernin ilmaisun välillä. Wikipedian luokitus Einaudille on alt-classical eli ”vaihtoehto-klassinen”. Musiikista on rajattu pois jyrkät konstrastit ja äärimmäiset tempot ja niin musiikki on hyvin rauhoittavaa. Tosin välillä tuntuu, että musiikki toistaa samoja kuvioita ehkä hieman liikaakin mutta se lieneekin tarkoitettu tehokeinoksi.

Ludovico Einaudi on julkaissut parikymmentä levyä, joista viimeisin viime vuonna ilmestynyt albumi In a time lapse äänitettiin Veronan lähistöllä sijainneessa luostarissa. Julkaisun jälkeen hän teki maailmankiertueen, joka ulottui marraskuussa myös Suomeen (HH).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti