10.9.2014

Libera : Angel voices

Libera : Angel voices
Warner Classics p2006

Libera – tavallinen poikakuoro Lontoosta – näin kuoro esittelee itsensä nettisivuillaan.- Vai onko sittenkään ? Ainakin heidän musiikkinsa on erikoista, epätavallisen kaunista, suorastaan taivaallista kuultavaa.

Kuoron jäsenet ovat 7-16 vuotiaita, etelälontoolaisia , erilaisista taustoista tulevia koulupoikia. Tavallisesta poikakuorosta kuoro eroaa äänellään ja sillä, että se konsertoi eri puolilla maailmaa. Se myös käyttää musiikissaan taustalla rumpuja, syntetisaattoreita ja muita soittimia, mikä tekee kuoron musiikista omanlaistansa. Kappaleet ovat joko johtajansa Robert Prizemanin sävellyksiä tai klassisten kappaleiden sovituksia tai nykymusiikkia. Musiikissa on paljon vaikutteita mm. gregoriaanisesta kirkkolaulusta. Kuoro on tehnyt useita musiikkivideoita ja cd-levyjä. Angel voices-levyllä kuoro esittää Prizemanin sävellysten lisäksi mm. Sibeliuksen Finlandia-hymnin, joka on saanut nimekseen Be still my soul.

Yleissävy levyllä on rauhoittava, meditatiivinen. Sitä voi käyttää rentoutumiseen ja musiikillisen kauneuden kokemiseen. (HH)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti