20.4.2015

Gone girl – kiltti tyttöGone girl – kiltti tyttö (dvd)

Gone girl on David Fincherin (Seitsemän, Fight Club) viimeisin ohjaustyö. Pääosissa avioparia esittävät Ben Affleck ja Rosamund Pike. Muissa keskeisissä rooleissa nähdään mm. Kim Dickens, Patrick Fugit, Neil Patrick Harris ja Tyler Perry. Elokuva perustuu Gillian Flynnin menestysromaaniin ja Flynn on tehnyt myös elokuvan käsikirjoituksen.

Nick Dunne (Affleck) palaa kotiin omistamastaan baarista viisivuotishääpäivän aamuna ja huomaa vaimonsa Amyn (Pike) kadonneen. Onko Amy kidnapattu, murhattu vai mistä oikein on kyse? Tapauksen tutkimusten edetessä epäilykset kohdistuvat Nickiin. Kömpelösti julkisuudessa esiintyvä Nick ristiinnaulitaan median toimesta varmasti syylliseksi, mutta mihin? Onko kadoksissa oleva vaimokaan niin puhtoinen kuin annetaan ymmärtää? Juonesta ei kannata paljastaa tämän enempää, koska elokuva on sitä parempi, mitä vähemmän tarinasta tietää etukäteen.

Gone girl tempaisee alusta lähtien mukaansa sopivan pieninä palasina ”paljastuksia” tarjoavaan tarinaansa. Alkupuoli mennään vahvasti Nickin näkökulmalla, mutta päiväkirjan myötä kerrontaa käännetään Amyn puolelle. Elokuvan tarinakaari pitää hyvin otteessaan lähes koko kahden ja puolen tunnin kestonsa ajan, lukuun ottamatta hetkittäistä paikallaan polkemista tehokkaan alun jälkeen. Loppua kohti jännitys tiivistyy jälleen kutkuttavasti.

Gone girl on hyvinkin perinteinen mysteerijännäri, jossa oikeastaan mikään ei ole sitä miltä se aluksi näyttää ja yllätyskäänteitä riittää koko keston ajaksi. Loppuratkaisu on virkistävä poikkeus tusinatavarasta. Näyttelijätyö on laadukasta kautta linjan ja pääasiassa komediarooleista tutut Tyler Perry ja erityisesti Neil Patrick Harris yllättävät positiivisesti.

Ainakin Flynnin kirjaa lukemattomalle Fincherin elokuva toimi mainiosti.

JO

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti