1.4.2015

Henrika Andersson: Sirpale sieluaHenrika Andersson: Sirpale sielua. Käsikirjoituksesta suomentanut Helene Bützow. Schildts & Söderströms 2014.

Murielin perheeseen kuuluu äiti, ranskalainen isä ja kolmivuotias pikkuveli Ben, joka on vakavasti sairas. Perhe on juuri muuttanut Ranskaan pikkukylään lähelle klinikkaa, jossa pikkuveljellä on mahdollisuus saada huippuasiantuntijoiden parasta mahdollista hoitoa. Muriel on tiedostanut omaavansa parantajan kykyjä. Pitämällä pikkuveljeä sylissä hän pystyy antamaan voimaa ja helpottamaan tämän kouristuksia ja kipuja, mutta sairaus syö pikkuveljeä ja pimeys syvenee.

Muriel aloittaa koulun yksityisopettajansa professori Duventin opastuksella. Kylällä liikkuu poika, joka erilaisuudellaan saa Murielin kiinnostuksen heräämään. Nuoret kohtaavat ja löytävät toisensa, mutta pojassa, Lucissa on jotain outoa ja uhkaavaa ja samalla kiehtovaa. Kyläläiset varoittavat hänestä ja sanovat häntä paholaiseksi. Muriel yrittää selvittää Lucin salaisuutta opettajansa avulla. Professori Duvent on jo iäkäs ja kokenut holokaustin kauhut lapsuudessaan. Häneltä Muriel utelee hyvyyden ja pahuuden olemuksesta.

Pikkuveljeä odottaa väistämätön ja vaarallinen operaatio. Muriel haluaa auttaa häntä, jakaa hänelle voimiansa. Hän pyytää Lucilta apua. Luc saa yhteyden outoihin voimiin, joiden ehtona on, että Murielin on uhrattava sirpale sielua. Muriel on siihen valmis, jotta pikkuveli selviäisi. Niinpä Muriel kokee matkan, jonka paljastaa yllättäviä asioita.
 
Sirpale sielua on nuortenromaani realismin ja fantasia välillä. Teoksen kirjoittanut Henrika Andersson on näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja. Hän kirjoittaa ruotsiksi ja vuonna 2006 hänen aikaisempi fantasiaromaaninsa oli Finlandia Junior –palkintoehdokas. PA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti