7.9.2015

Night At The Museum – haudan salaisuus (dvd)Night At The Museum – haudan salaisuus (dvd)

Seikkailukomediasarja on edennyt jo kolmanteen osaansa ja meininki jatkuu tutuilla ja turvallisilla pelimerkeillä. Ben Stiller näyttelee museon yövartija-Larrya ja Ricky Gervais tämän pomoa. Hahmogalleriassa on myös edellisistä elokuvista tutut Teddy Roosevelt (Robin Williams), Akmenrah (Rami Malek), Jedediah (Owen Wilson) ja Octavius (Steve Coogan) muiden muassa. Uusina hahmoina on mukana mm. Sir Lancelot (Dan Stevens), Tilly (Rebel Wilson) ja Merenkahre (Ben Kingsley).

Edellisistä elokuvista tutut museoesineet henkiin herättävä maaginen laatta alkaa oikkuilla juuri, kun Larry järjestää museolla spektaakkelimaisen gaalaillan. Tilaisuudesta tulee täydellinen floppi, koska ”taikalaatan” henkiin herättämät esineet ja hahmot alkavat käyttäytyä arvaamattomasti. Syylliseksi paljastuu laatan outo ”ruostuminen”. Larry joukkoineen päättää kuljettaa laatan Lontooseen British Museumiin, koska siellä on näyttelyssä esillä Akmenrahin vanhemmat, joilta henkiin herätettynä toivotaan apua.

Ben Stiller näyttelee roolinsa automaattiohjauksella ja sama täytyy todeta muidenkin aiemmista elokuvista tuttujen kohdalla. Kukin koheltaa tutulla tavallaan, eikä edes Robin Williams saa hupia aikaan. Dan Stevens saa Sir Lancelotillaan revittyä ihan hauskoja hetkiä, mutta Rebel Wilson ei pääse riittävästi irrottelemaan. Ben Kingsleyllä ei ole jäänyt muuta tehtävää kuin patsastella roolinsa läpi ja kuitata palkkashekki.

Ensimmäinen Yö museossa -elokuva oli nyt jo trilogiaksi edenneen sarjan hauska aloitushupailu, eikä kaksi jatko-osaa ole tuoneet oikeastaan mitään uutta. Mitäpäs sitä menestysreseptiä turhaan muuttamaan, kun katsojia riittää. Sarjan elokuvat ovat mukavan kevyttä katsottavaa, kun ei jaksa katsoa mitään ajattelua vaativaa. Yö museossa -leffat toimivat hyvin koko perheen katsontaan. Ikäraja K7.

JO


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti