3.11.2016

Jari Mäkipää: Etsiväkerho Hurrikaani ja tyly tubettaja
Jari Mäkipää: Etsiväkerho Hurrikaani ja tyly tubettaja. Tammi 2016.

Jari Mäkipää on tamperelainen nuortenkirjailija, joka on ollut tekemässä YLEn lasten  ja nuorten ohjelmia. Mäkipää on kirjoittanut Etsiväkerho Hurrikaani –sarjaa jo usean vuoden ajan ja tänä syksynä sarjassa on ilmestynyt 12. osa ”Etsiväkerho Hurrikaani ja tyly tubettaja”.

Pihlakylän koulussa alkaa uusi lukuvuosi ja Jenni, Jesse, Matias ja Karoliina aloittavat kesän jälkeen yläkoulun. Heidän luokallaan aloittaa myös kaikkien tuntema julkkis Jimpo, joka on tullut tunnetuksi YouTube-videoistaan. Jimpon ilkeämieliset videot Pihlakylästä tuovat hänelle pian vihamiehiä ja hän joutuu monenlaisen kiusanteon kohteeksi. Etsivätoimisto, johon kuuluvat myös alakoulun kolmasluokkalaiset Raisa, Avi, Julius ja Viivi, ryhtyvät selvittämään, kuka on kiusanteon takana. Hommassa tarvitaan myös Jimpon kolmannella luokalla olevan pikkusiskon Ninnin apua. Jimpo yrittää kostaa kiusaamiset yhä ilkeämmillä videoilla, mutta onko kohde oikea, se mietityttää etsiväkerholaisia. Tutkimalla tapahtumia, kyselemällä epäilyksen alaisilta ja seuraamalla johtolankoja etsivät saavat selvitettyä, kuka todellinen kiusaaja on ja mitkä ovat hänen motiivinsa. Asioiden selviäminen ei kuitenkaan riitä vaan Jimpon asema suosittuna tubettajana on uhattuna.

Etsiväkerho Hurrikaani –sarjan kohderyhmä on alakoululaiset, mutta sarjan tekee kiinnostavaksi se, että kirjassa kuvataan myös yläkoululaisia. Sarja on mukavaa luettavaa kolmos- ja nelosluokkalaisille ja aiheiltaan sellainen, että se kiinnostaa myös poikia. Tekstissä on hauskoja jippoja ja mediamaailma on vahvasti esillä. Sarjan houkuttelevuutta lisää Jii Roikosen tekemät hauskat kansien kuvitukset. PA 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti