15.2.2019

Tatu Kokko: Rob McCool ja kirottu metsä


Tatu Kokko: Rob McCool ja kirottu metsä.
Icasos 2017.

Tatu Kokko on kuopiolainen kirjailija, koulutukseltaan luokanopettaja. Hän on kirjoittanut nuorten kanssa yhteistyössä kirjasarjaa Rob McCool. Kirjasarja on kirjoitettu niin, että nuoret ovat päässeet vaikuttamaan kirjasarjan nettikäsikirjoituksiin. Kirjojen syntyä voi seurata Livekirjailija Tatu Kokko -blogissa, josta löytyy myös nuorten kirjoittamia kommentteja juonesta.

Kirjasarjassa on ilmestynyt tähän mennessä kaksi teosta, Rob McCool ja Krimin jalokivi ja viime syksynä ilmestynyt Rob McCool ja kirottu metsä. Sarjan ensimmäisestä osasta on tehty myös videoäänikirja Youtubeen. Videolla kirjaa lukevat kirjailijan lisäksi vierailevina lukijoina mm. Aku Hirviniemi ja Sipe Santapukki. He myös kertovat ajatuksiaan kirjoista ja lukemisesta.

Sarja kuvaa historiallista aikaa futuristisilla mausteilla. Tapahtumien puitteet löytyvät historiasta, mutta tekniikka, koneet ja aseet ovat tulevaisuuden fantasiaa. Rob McCool on nuori poika Fennoniasta Scandien unionista. Ensimmäisessä osassa hän pelastaa nuoren neidon, koodinkantajan Novgorodin prinssi Vladimirin kynsistä. Jatko-osassa he ovat palaamassa lentopurrella Fennoniaan, kun he joutuvat laskeutumaan kasakoiden hallitsemalle arolle. Novgorodilaiset ovat juuri hyökkäämässä kasakoiden kimppuun massiivisella voimalla. Seuraa taistelu, jossa kasakat ovat jo joutumassa alakynteen, kunnes neuvokas Rob lentopurren avulla saa voimasuhteet kääntymään. Rob kumppaneineen joutuu kuitenkin pakenemaan kirottuun metsään, jota hallitsevat naissoturit, zoonit. 

Kirja on hyvin jännittävä, vauhdikas ja juonen käänteet ovat yllättäviä. Kun kumppanit selviävät yhdestä haasteesta, on jo seuraava uhka edessä. Taisteluita käydään useampaa tahoa vastaan. On tehokkaita aseita ja suojakilpiä, vauhdikkaita kasakkahevosia ja ilmassa kiitäviä lentopursia ja aluksia, vahvoja ja maagisia naissankareita. Missään vaiheessa kirja ei käy yksitoikkoiseksi, vaan koko ajan tapahtuu. Kirjan seikkailut muistuttavat teosten Tähtien sota ja Taru sormusten herrasta seikkailuja. Kirjailija Tatu Kokko vieraili Hyrynsalmella yläkoululaisten vieraana joulukuussa.

Paula Alaraasakka


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti