1.8.2019

Kirjaston lukupiiri syksy 2019

Syksyllä 2019 lukupiirissä luetaan ruotsalaisten kirjailijoiden teoksia. Lukupiiri kokoontuu kerran kuussa keskiviikkoisin kello 17 pääkirjastossa. Se on kaikille avoin ja maksuton. Tervetuloa!

11.9. Linda Olsson: Kun mustarastas laulaa (2015)
Hiljaisuuteen eristäytynyt Elisabeth, antikvariaatistaan luopunut leskimies Otto ja nuori sarjakuvapiirtäjä Elias asuvat samassa rapussa Etelä-Tukholmassa. He kaikki ovat kadottaneet elämästään merkityksen tunteen. Kirjojen kautta omiin oloihinsa vetäytyneet ihmiset löytävät odottamattoman yhteyden. Tunnelmallinen tarina kertoo ystävyydestä ja kirjojen voimasta.16.10. Per Olov Enquist: Blanche ja Marie (2005)
Todellisiin henkilöihin pohjautuva romaani kertoo Blanche Wittmanista, joka nuorena suljettiin laitokseen ja tunnettiin ”hysteerikkojen kuningattarena”. Myöhemmin hän työskenteli nobelistin ja radiumin löytäjän, Marie Curien, laboratoriossa. Blanche altistui siniselle säteilylle ja siitä alkoi amputointien sarja. Kun hänestä oli jäljellä pelkkä torso, hän alkoi kartoittaa rakkauden ydintä muistikirjojensa sivuilla.13.11. Torgny Lindgren: Muistissa (2012)
Kirjailija Torgny Lindgren väitti vastaan kustantajalle, joka kehotti häntä kirjoittamaan muistelmateoksen. Kuitenkin hän päätyi puolivahingossa muistelemaan menneitä, ja tuloksena syntyi tämä omakohtainen muistelmaromaani. Teos kertoo muun muassa äidistä, joka viimeisinä sanoinaan sanelee pojalleen uunikuivatun poronlihan reseptin ja koirista, jotka kuorsaavat niin ettei saa nukutuksi.


11.12. Göran Tunström: Jouluoratorio (1984)
Victor palaa lapsuusmaisemiinsa johtaakseen Bachin Jouluoratoriota. Paluu herättää muistoja ja innostaa häntä pohtimaan sukunsa vaiheita. Victorin muistojen kautta avautuu hänen isoisänsä Aronin ja tämän vaimon Solveigin traaginen tarina. Sukupolvien ketjussa toistuvat suuret tunteet, kuten suru ja pelko, mutta myös toivo. Teos on saanut Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti