3.2.2010

Susan Boyle : I dreamed a dream


Brittiläinen Susan Boyle ponnahti julkisuuteen viime keväänä Britain´s Got Talent-kykyjenetsintäkilpailun kautta.Hän ei voittanut, mutta tuli toiseksi les Miserables-musikaalista peräisin olevalla laululla I dreamed a dream.Suorituksellaan hän ällistytti täysin sekä yleisön että tuomarit, joiden ulkoiseen olemukseen perustuneet ennakko-odotukset ja kilpailijan taitava esitys olivat kaukana toisistaan. Esitystä on katsottu You Tubesta miljoonia kertoja. Ihmisiä ympäri maailmaa on koskettanut Boylen tarina köyhyydestä ja tuntemattomuudesta tähteyteen. Kertomansa mukaan hän on aina halunnut laulaa ; ennen menestystään hän toimi kirkon vapaaehtoistyöntekijänä, joka harrasti laulamista mm. paikallisessa kirkkokuorossa ja karaokessa.

I dreamed a dream on Susan Boylen ensilevy, joka ilmestyi viime marraskuussa ja osoittautui menestykseksi. Se nousi viime vuoden myydyimmäksi pitkäsoitoksi Britanniassa, jossa sitä myytiin 1,5 miljoonaa kappaletta.

Levy sisältää tulkintoja klassikkosävelmistä kuten Cry me a river ja Amazing grace. Mukana on myös levyn nimikkosävelmä I dreamed a dream ja aiemmin Rollareiden tunnetuksitekemä White
Horses. Levyn kokonaistunnelma on rauhallinen ja sävelmät kauniisti esitettyjä, joissa laulajan lähes enkelimäinen ääni soi hyvin. (HH)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti