9.11.2010

Krokus: Hoodoo


Sony Music Entertainment Switzerland, p2010

Sveitsiläinen rockyhtye Krokus on julkaissut jo lähemmäs parikymmentä albumia mutta suurelle yleisölle se on aina pysynyt jokseenkin tuntemattomana. Ehkäpä syynä on ollut suurten hittien puute ja imagon lievä persoonattomuus, joka on estänyt nousun ihan kirkkaimpaan tähteyteen. Lähimpänä kansainvälistä menestystä oltiin jo 1980-luvulla, jolloin yhtye julkaisi putkeen suosituimmat levynsä One vice at a time (-82), Headhunter (-83) ja The blitz (-84). Noiden levyjen jälkeen julkaisutahti on sittemmin selvästi harventunut ja bändi on pitänyt muutenkin aika matalaa profiilia.

Viimeisin levy, tänä vuonna julkaistu Hoodoo on yllättävän tasapainoinen tuotos. Kappaleet ovat monipuolisia, soitto ei ole mitenkään riehakasta vaan ajoittain pikemminkin seesteistä ja jopa melankolista. Kuulostaa siltä, että bändin ei tarvitse enää todistella mitään kenellekään. Kappaleet kuten Hoodoo woman, Ride into the sun, Too hot ja Firestar ovat nykyistä Krokusta parhaimmillaan. Bändin omat laulut ovatkin sen verran hyvin toimivia, että se hieman ihmetyttää miksi bändin on pitänyt tehdä oma versio jo kaikkien puhki kaluamasta Born to be wildista? Tähän nykyversioon kun ei ole saatu mitään uutta näkökulmaa, joten siinä mielessä veto on outo.

Joka tapauksessa nyt jo reilusti yli kolmekymmentä vuotta toiminut bändi on tällä hetkellä aika hyvässä iskussa, joten toivotaan että tältä kokoonpanolta saataisiin vielä lisää materiaalia jatkossakin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti