6.4.2011

MICHAEL MONROE : Another night in the sun

MICHAEL MONROE : Another night in the sun / live in Helsinki
Spinefarm Records/Michael Monroe Music, p2010

Michael Monroe on selviytyjä. Hanoi Rocksin jälkeen mies on kasannut nyt uuden, nimeään kantavan yhtyeen. Kyseessä on nimenomaan uusi yhtye, ei Monroen sooloprojekti. Miehistön pysyvä kokoonpano on ollut näin alkuvaiheessa lehtitietojen mukaan hieman hakusessa mutta nyt tilanne näyttää ja ennen kaikkea kuulostaa hyvältä.

Another night in the sun / live in Helsinki on tallennettu keikalla Helsingin Tavastiaklubilta heinäkuussa 2010. Levyn sisältö on pääosin koottu kokoelmasta Monroen eri soololevyjen materiaalia, jota on lisäksi maustettu puolenkymmenellä Hanoi Rocks biisillä. Bändi ei tällä levyllä hidastele eikä ujostele vaan soitto on suoraviivaista rockia ilman turhia välijuontoja ja meininki on erittäin energistä. Komeimmin kulkevia menopaloja levyllä ovat ärhäkkästi päälle käyvä You’re next, Nazareth yhtyeen lainakappale Not fakin’ it ja Dead, jail or rock’n’roll , joista jälkimmäiset ovat molemmat Monroen onnistuneimmalta soololevyltä Not fakin’ it poimittuja. Ehkäpä tuolta jo vuonna 1989 julkaistulta levyltä olisi kannattanut ottaa mukaan joku hitaampikin kappale pulssia hieman tasaamaan?

Hanoi Rocks kappaleet toimivat myös sujuvasti ja suurin ansio siitä kuuluu basisti Sami Yaffalle. Miehen soitto on läpi koko levyn tanakkaa ja erittäin selkeää. Yaffahan soitti bassoa myös Hanoissa, joten biisit ovat luonnollisesti hänelle enemmän kuin tuttuja. Muutenkin bändin soitto tällä levyllä on yllättävän hyvin yhteen hioutunutta huomioon ottaen lyhyen yhdessäolon.

Michael Monroen energisyyttä osoittaa, että yhtye on jo julkaissut tämän livelevyn jälkeen maaliskuussa 2011 uuden studiolevyn nimeltään Sensory Overdrive. (KK)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti