7.10.2011

Seija

Seija Knight 2008

Kesälomalla elokuussa toteutui odotettu matka Lontooseen. Eräänä päivänä ryhmämme suuntasi Covent Gardeniin, kaupunginosaan, jossa on sekä ooppera että kuuluisa vanha markkinatori.

Oppaamme kertoi, että paikalla on aina taiteilijoita, ammattilaulajia tai musiikinopiskelijoita lisätienestiä hankkimassa. Lontoossa on useita tämäntyylisiä esiintymispaikkoja mutta Covent Garden on nimenomaan oopperalaulajien ja klassisen musiikin soittajien aluetta.

Kierreltyämme torilla vähän aikaa, sen alapihalta kuului aivan upeaa laulua, oopperaa naislaulajan esittämänä. Ryhdyimme kuuntelemaan ja ostimme myös esiintyjän cd:n.

Selvisi, että laulaja on australialais-suomalainen Seija Knight, joka on opiskellut musiikkia sekä Australiassa että Englannissa ja esiintyy erilaisissa musiikkiproduktioissa Lontoossa. Hän lauloi mm. Englannin ja Venäjän kansallislaulut v.2007 Wembleyn stadionilla jalkapallo-ottelun yhteydessä kuulijoina 86000 hengen yleisö.

Hän ihastutti markkinatorinkin yleisön äänellään, joka on vaivattomasti soiva värikäs sopraano, joka taipuu ooppera-aarioihin, yksinlauluun ja musikaalisävelmiin. Ääni kantoi hyvin yli paikalla vallitsevan kovan hälinän. Ostettu cd ei tee oikeutta hänen äänelleen, joka on livenä kuultuna huomattavasti parempi ja vangitsevampi.

Laulaja on nuori, uransa alussa ja ehkä vielä kuulemme häntä Suomessakin, etenkin kun hän on suomalaista sukujuurta. Sitä odotellessa hänen upeaa ääntään voi kuunnella internetistä www.seijaknight.com/
(HH).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti