16.4.2012

Wanhanajan lastenlauluja

Wanhanajan lastenlauluja
VL Musiikki 2011

Wanhanajan lastenlauluja levysarjaan on koottu vanhaa lastenmusiikkia arkistojen kätköistä.Äänitteet on tehty v. 1949-1960 ja ne kuullaan levyillä uudelleenmasteroituina alkuperäisäänityksinä. Lauluissa riennetään metsäretkelle, kierretään ympäri maailmaa ja lauletaan monenlaisista eläimistä.Lastenlaulut ovat ajalta, jolloin lauluissa oli tarina, opetuskin ja kunnon orkesterisäestys.

Yksi levyjen säveltäjistä on Georg Malmsten, jonka tekemät laulut, varsinkin Mikkihiirilaulut ovat klassikkoja. Niissä esiintyy kertoja, seikkailuun joutuva Mikki ja jokin paha tai pelottava vastavoima.

Huomattavaa on, että Malmsten teki myös Suomen ensimmäisen orkesterisäestyksisen lastenlevyn nimeltä Sairas karhunpoika. Hän toteutti myös samaa lapsia arvostavaa linjaa myös muilla lastenlevyillä. Näin hän loi pohjan ja esikuvan tuleville lastenlevyille. Hän sävelsi lastenlauluja radion lastenohjelman Markus-sedän soittolistalle.

Levyn muista lukuisista esiintyjistä mainittakoon Kipparikvartetti, Mirjam Helin, Marjatta Pokela,Tapio Rautavaara ja Saukki & Oravat. Levysarjan lastenlaulut ovat lastenmusiikin klassikkoja, jotka antavat kuulijalle musiikillisia elämyksiä ja ennenkaikkea iloa sukupolvesta toiseen. (HH)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti