4.7.2012

Risto

Risto (dvd)

Risto Kaskilahti (näyttelee Risto Kaskilahti) on koko kansan lempinäyttelijä, joka halvaantuu tapaturmaisesti kaulasta alaspäin. Tämän seurauksena hän saa isot kipurahat ja kansan sympatiat, joista suurimman hyödyn yrittävät repiä nuori vaimo (Krista Kosonen) ja maaninen pikkuserkku, näyttelijäpyrkyri Pasi G. Happonen (Aku Hirviniemi). Korvausrahat tulevat tarpeeseen myös Ristolle, jonka ura on alkanut luisua kohti alamäkeä. Yllättäen Risto huomaa, että tunto alkaa palailla kroppaan, mutta sehän on tietenkin salattava, koska julkisuusrumba jo pyörii. Oman mausteensa soppaan lisäävät myös pikkuserkun hörhö tyttöystävä (Elena Leeve), juorutoimittaja Erik (Jaakko Saariluoma), Riston työkaveri (Mika Nuojua) ja poika (Jarkko Niemi).

Viime vuosina on tehty muutamia kotimaisia elokuvia, joissa satiirin/farssin keinoin käsitellään tv- ja elokuvamaailmaa ja mm. niiden mukanaan tuomaa julkisuutta, ahneutta ja muita lieveilmiöitä. Risto käsittelee näitä samoja teemoja jälleen kerran komedian keinoin, muuttuen jälkimmäisellä puoliskolla enemmänkin mustan huumorin ja jopa vähän jännärin puolelle. Kieltämättä elokuva onnistuu kyllä heittämään muutamia teräviä piikkejä televisiomaailman suuntaan. Osa elokuvan henkilöhahmoista on vedetty aika reippaasti överiksi, mutta nykyisessä julkisuushakuisessa tv- ja elokuvamaailmassa näillekin lienee vankkaa todellisuuspohjaa.

Ei Risto kyyneleet silmissä naurata, mutta toimii kuitenkin ihan viihdyttävänä mustana komediana. Onhan jo pohjaidea, että Risto Kaskilahti näyttelee Risto Kaskilahtea sopivan absurdi. Millään ei voi kuitenkaan välttyä ajatukselta, että nämä samat näyttelijät ovat nykyisin joka toisessa elokuvassa tai tv-sarjassa. Näyttelijä- ja muu tekijäkaarti on pääasiassa tv:n Putous-sarjasta tuttua porukkaa, Kaskilahdella vahvistettuna.

JO

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti