30.5.2012

McCartney, Paul: Kisses on the bottom

McCartney, Paul
Kisses on the bottom
MPL Communications p2012Beatles-legenda Paul McCartneylle (kesäkuussa 70 v.) kävi samoin kuin monelle muulle ikääntyessään: hän ryhtyi muistelemaan menneitä. Tarkemmin sanoen sitä, mitä hänen lapsuudenkodissaan musisoitiin. Hänen isänsä oli amatöörimuusikko pianisti ja tapana oli, että sukulaiset ja ystävät kokoontuivat laulamaan 1930-40- lukujen amerikkalaisia jazz-ja viihdesävelmiä etenkin juhla-aikoina. Isä säesti pianolla ja myöhemmin Paul pääsi säestäjäksi.

Kisses on the bottom – cd koostuu tästä musiikista , lisäksi hän on säveltänyt itse kaksi kappaletta: Only our hearts ja My Valentine, joka on osoittautunut todella suosituksi. Perinteisistä lauluista mainittakoon mm. It’s only a paper moon, Bye bye blackbird ja The glory of love.

Kun kyse on pop-musiikin legendasta ovat myös muut levyllä esiintyvät muusikot huippuluokkaa. Bändin johtajana ja pianistina on Diana Krall. Stewie Wonder soittaa yhdessä kappaleessa huuliharppua ja Eric Clapton kitaraa.

Levyn kokonaissoundi on lämmintä, pienimuotoista ja verkkaista musisointia. Se on aivan toisenlaista, mitä Paul McCartneyltä on totuttu kuulemaan. Ei rockia eikä rollia vaan hän on jättänyt kitaransa ja keskittynyt nostalgiseen ja eleettömään lauluun vanhoja sävelmiä tulkitessaan. (HH)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti