16.10.2012

Tikanmäki Attack : Anthems

p2012 Zen Master RecordsTikanmäki Attack on pitkänlinjan muusikon Anssi Tikanmäen viimeisin projekti. Yhtyeessä musisoivat maestron itsensä lisäksi mm. kaksi hänen poikaansa; Eemil (kitara) ja Eljas (rummut) sekä vierailijoina paremminkin raskaan rokin ympyröistä tutuksi tulleet Roope Latvala (kitara - Children Of Bodom) ja Lauri Porra (basso - Stratovarius).


Niin kuin albumin nimi epäsuorasti jo viittaa, Anthems koostuu vain ja ainoastaan eri maiden kansallislauluista. Mukaan on kelpuutettu kaikille meille ne ihan tutuimmat eli Ruotsin, Venäjän, Saksan, Ranskan, USA:n ja UK:n kansallislaulut sekä luonnollisesti Maamme laulu ja bonuksena Sibeliuksen säveltämä Finlandia hymni.


Tikanmäki Attackin soitanta levyllä on uljasta mutta varsin raskasta, suorastaan heavya. Liekö syynä moiseen edellä mainitut vierailevat muusikot vai onko Anssi Tikanmäki tarkoituksella halunnut tehdä lauluista todella raflaavasti tavanomaisesta poikkeavat versiot? Mene ja tiedä, mutta tutut kappaleet ovat ainakin saaneet uutta ilmettä ja virtaa, vaihteeksi todella erilaisesta tulkinnasta.


Tämä kulunut vuosi 2012 on ollut varsinainen urheilun supervuosi, joka on ollut täynnä toinen toistaan suurempia urheilutapahtumia. Menestyvien suurmaiden kansallislaulut ovat soineet palkintojenjaoissa yksitoikkoisina melkein kyllästymiseen asti. Olisikin ollut herkullista kaiken sen perinteisen palkintokorokepönötyksen vastapainoksi esim. Helsingin kesäkuisissa EM-kisoissa soittaa maiden kansallislaulut Tikanmäki Attackin tyylillä ja hieman raskaammalla kädellä!

(KK)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti