3.9.2013

Black Star Riders : All hell breaks loose

Black Star Riders : All hell breaks loose
Nuclear Blast p2013

Kesti yllättävän pitkään, ennen kuin entinen Thin Lizzy kitaristi Scott Gorham kumppaneineen ymmärsi päästää irti legendaarisen bändin nimellä ratsastamisesta ja ennen kaikkea rahastamisesta. Uutta materiaalia tai kiertueita ei enää jatkossa tehdä ”Laihan Lissun” nimellä vaan Black Star Ridersina. Ja hyvä niin, sillä eiköhän ainoa oikea Thin Lizzy yhtye mennyt hautaan Phil Lynottin mukana jo vuonna 1986.

Black Star Ridersin debyyttilevy All hell breaks loose rokkaa ihan sujuvasti omilla ansioillaan mutta muistaa kyllä kumartaa ajoittain vahvastikin Lizzyn suuntaan ja varsinkin kappale Bound for glory on kuin suoraan joltain Lizzyn vanhalta levyltä. BS Ridersin levy on tyyliltään toimivaksi havaittua tuplakitaroilla ryyditettyä perusrokkia ja esimerkiksi kappaleet kuten Bloodshot, Valley of stones ja Kissin’ the ground ovat meneviä, monipuolisia vetoja.

Nähtäväksi jatkossa jääkin lähinnä se, haluaako Black Star Riders olla yksi yhteen Thin Lizzyn manttelinperijä ja kuulostaa hyvin paljon samalta kuin legendaarinen esikuvansa vai löytyykö oma, erottuvampi identiteetti ja radikaalimpi ilme lauluihin seuraavilla levyillä? Toimivaa se on toki näinkin, mutta ei kovin omaperäistä. (KK)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti