22.10.2014

World’s End


 The World’s End (dvd)


Shaun of the deadin ja Hot Fuzzin voimakolmikko on taas kasassa. Ohjaajana Edgar Wright ja näyttelijäpuolella Simon Pegg ja Nick Frost. World’s End on tekijöiden ns. Cornetto-trilogian kolmas ja luultavimmin viimeinen osa.

Leffa kertoo 90-luvulla Newton Havenin pikkukaupungissa nuoruuttaan eläneen kaveriporukan jälleennäkemisestä. Gary ”The King” King (Pegg) toimii liikkeellepanevana voimana, koska hän haluaa kiertää legendaarisen Kultainen maili -pubikierroksen, joka 90-luvulla jäi pahasti kesken. Nyt neljänkympin tienoilla homma on vietävä Garyn mielestä kunnialla alusta loppuun. Vanhat kaverit Peter (Eddie Marsan), Oliver (Martin Freeman), Steven (Paddy Considine) ja Andy (Frost) on totta kai houkuteltava mukaan kumoamaan tuopponen 12 eri kapakassa.  Osa porukasta lähtee hyvinkin vastentahtoisesti, mutta kuitenkin leikkiin mukaan.


Tietenkään kaikki ei ole kuin ennen, vanhaan hyvään aikaan. Keski-ikä ja vastuu niin työ- kuin perhe-elämässä painaa kaverusten päälle. Menneitä ”loiston aikoja” haikaileva Gary ei tätä tietenkään tunnusta. Pubitkin ovat muuttuneet samankaltaisiksi juottoloiksi ja vanha kunnon bilehile Andykin on muuttunut vettä litkiväksi absolutistiksi. Eikä Newton Haven ole enää samanlainen pikkupaikka kuin ennen. Väki vaikuttaa jotenkin oudolta eikä muutenkaan kaikki oikein täsmää. Eipä tarinasta sen enempää ettei paljasteta liikaa…


The World’s End sisältää tekijäporukalle tyypillistä, näppärää dialogia ja verbaalista ja fyysistä komediaa, joka allekirjoittaneelle on aina kolahtanut. Simon Pegg on elokuvan kantava voima jota muu näyttelijäkaarti tukee mainiosti. Shaund of the Deadin hulvattomuuden tasolle ei päästä, mutta Hot Fuzzin kanssa painitaan aika lailla samalla tasolla.

JO

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti