3.8.2015

Kingsman - salainen palvelu
Kingsman – salainen palvelu (dvd)

Kingsman on Mark Millarin ja Dave Gibbonsin sarjakuvaan perustuva leffa. Elokuvan ohjaaja Matthew Vaughn teki aiemmin mainion sarjakuvasovituksen Millarin Kick-Ass -sarjakuvasta. Heti alusta lähtien on selvää, että ihan ryppyotsaisimmasta agenttiseikkailusta ei ole kysymys.

Harry ”Galahad” Hart (Colin Firth) on salaisen yksityisen Kingsman-järjestön huippuagentti, joka ottaa kuolleen kollegansa pojan, Eggsyn (Taron Egerton), siipiensä suojaan ja Kingsman-koulutukseen. Samaan aikaan maailmanjärjestystä uhkaa mediamiljardööri Valentine (Samuel L. Jackson), jonka mielestä ihmiskunta on maapallon parin virus. Kingsmaneja tarvitaan hätiin!

Mielipuoli pahis on selvä kunnianosoitus mm. Bond-elokuvien vastaaville. Oikeastaan Kingsman on muutenkin hatunnosto erityisesti Roger Mooren Bondeille ja muille agenttileffoille, jotka saavat osansa parodioinnista. Kaikesta näkee, että tekijät ovat olleet liikkeellä rennolla otteella ja pilke silmäkulmassa. Jackson hoitaa hommansa taatulla ammattitaidolla. Colin Firth yllättää positiivisesti, eikä miestä ole totuttu näkemään tämän tyylin leffoissa. Brittileffojen konkarit Michael Caine ja Mark Strong vetävät ihan mukiinmenevät roolisuoritukset ja myös nuori kyky Egerton selviää kunnialla. Mark ”Luke Skywalker” Hamill nähdään pienessä roolissa.

Kingsman olisi kaivannut pientä tiivistystä. Nuorten agenttien koulutusaikaan tuhlataan liikaa aikaa ja hersyvän roolin tekevälle Firthille olisi suonut enemmän tekemistä. Sen verran hyvin mies hoitaa pataan vedon! Mätkintäkohtauksissa on rujoa meininkiä ja ruumiita tulee melkoisen runsaasti, kirkkokohtauksessa varsinkin. Jos pitää Kick-Assin tyylisistä leffoista ja yleensä sarjakuvamaisen ultraväkivallan ja huumorin yhdistelmästä, Kingsman toimii. Ikäraja elokuvalle K16.

JO

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti