17.5.2016

Ant-Man (dvd)Ant-Man (dvd)

Henry Pym, tutummin Muurahaismies on seikkaillut sarjakuvissa jo 1960-luvulla, mutta on Suomessa julkaistuissa sarjiksissa varsin tuntematon suuruus. Ant-Man onkin yllättävä veto Marvelin elokuvauniversumissa. Ant-Manista puuttuu Marvel-elokuvien tyypillinen mahtipontisuus, on suht tuntematon supersankari ja Michael Douglasia lukuun ottamatta ilman kovaa tähtistatusta olevat näyttelijät, mutta silti leffa pärjäsi lippuluukuilla riittävän hyvin.

Ant-Man kertoo eläköityneen supersankarin (Michael Douglas) halusta siirtää manttelinsa nuoremmalle sukupolvelle. Kohdalle osuu hulttio ja varas Scott Lang (Paul Rudd), josta aletaan koulia Pymin ja tämän tyttären (Evangeline Lily) toimesta uutta supersankaria. Tästä starttaavat tyypilliset kasvutarinan kliseet, mutta ne nyt vaan kuuluvat asiaan. Tottakai mukana on suuren teknologiayrityksen (josta Pym on saanut kenkää) paha pomo, joka haluaa käyttää Pymin keksintöä pahoihin tarkoituksiinsa.

Paul Rudd on taitava koomikko, sen jokainen hänen leffojaan nähnyt tietää, mutta mieheltä taipuu hyvin myös toiminnallisempi seikkailumeininki, jota Ant-Man edustaa. Leffa on ehdottomasti hauskin, tunnelmaltaan rennoin ja piristävän erilainen Marvel-julkaisu ja oikein toimiva uuden hahmon lanseeraus. Michael Douglas on sopiva isähahmo taustalla ja Evangeline Lillykin menettelee. Muille näyttelijöille ei sitten ole paljon jätetty. Nykyteknologian aikana enää mielikuvitus on rajana ja tehosteet ovat näyttävän näköistä työtä ja ruudulla on välillä hyvinkin kekseliästä nähtävää. Leffa olisi varmasti mielenkiintoista katsottavaa 3D-versiona. Ant-Man on sopivan kevyttä lauantai-illan viihdettä.

Ant-Man nähdään parin vuoden päästä seuraavassa soololeffassaan, mutta hahmo on myös mukana tällä hetkellä elokuvateattereissa pyörivässä Captain America : Civil War -elokuvassa.

JO

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti