26.8.2016

Lynn, Loretta: Full circleLynn, Loretta: Full circle
Loretta Lynn Enterprices  2016


Kaikki haluavat taivaaseen, muttei kukaan tahdo kuolla ja kuka kaipaa minua kun olen poistunut ? Näin laulaa Loretta Lynn levyllä Full circle.

Loretta Lynn on amerikkalainen kantrimusiikin legenda, jonka ura on kestänyt lähes kuusikymmentä vuotta.Hän syntyi v.1932 Kentuckyssä köyhiin oloihin, avioitui hyvin nuorena ja aloitti uransa alle kolmekymmentä vuotiaana. Ns. suurelle yleisölle hän on tullut tutuksi elokuvasta Kaivosmiehen tytär, joka perustuu hänen elämäänsä. 1960-1970-luvuilla Loretta Lynn oli Amerikan suosituimpia kantrilaulajia, jolloin hänellä oli useita listahittejä ja levyt myivät hyvin. Sen jälkeen uralla on ollut ylä- ja alamäkiä ja nyt ilmestynyt studiolevy on ensimmäinen kymmeneen vuoteen.

Full circle-levy  on musiikillinen elämäkerta, joka esittelee Lynnin musiikkia aina lapsena oppimistaan Appalakkien kansanlauluista ja spirituaaleista uusiin, itse kirjoittamiinsa lauluihin. Levyn ensimmäinen laulu Whispering sea on hänen ensimmäinen itse kirjoittamansa laulu. Lisäksi levyllä kuullaan duetot yhdessä Willie Nelsonin ja Elvis Costellon kanssa. Hienointa levyllä on se, että huolimatta laulajan korkeasta iästä (84v) hänen äänensä soljuu kirkkaasti ja ilmeikkään sielukkaasti, mitään väsymistä esityksissä ei kuulu. Loretta Lynn on hyvässä vedossa muutenkin ; hän keikkailee ja konsertoi edelleen ympäri Yhdysvaltoja. (HH)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti