22.11.2017

Richie Blackmore's Rainbow

 RITCHIE BLACKMORE’S RAINBOW:

  • Memories in rock – Live in Germany ( CD-levy + DVD-levy  )
  • Live in Birmingham 2016 ( CD-levy )

Viimeiset parikymmentä vuotta legendaarinen kitaristi Ritchie Blackmore (mm. Deep Purple, Rainbow) on pysytellyt poissa suuremmista rockympyröistä ja luotsannut vaimonsa Candice Nightin kanssa pienimuotoisempaa, keskiaikaisesta kansanperinteestä ja renessanssimusiikista inspiraationsa ammentavaa folk-rock yhtye Blackmore’s Nightia. Viimeisen parin vuoden aikana herra on kuitenkin aktivoitunut, ainakin keikkarintamalla, suoraviivaisemman rockin pariin ja palannut näin juurilleen. 

Ritchie Blackmore’s Rainbow nimellä esiintyvä kokoonpano on nyt julkaissut lyhyen ajan sisään äänitteet: Memories in rock – Live in Germany (cd +dvd) ja Live in Birmingham 2016. Edellinen julkaistiin loppuvuonna 2016 ja jälkimmäinen 2017 kesällä. Molemmat tallenteet ovat taltioitu keikoilta, joita yhtye teki vuoden 2016 kesällä. Yhtyeessä soittavat Blackmoren lisäksi Ronnie Romero (voc), Jens Johansson (keyb), David Keith (dr) sekä Bob Nouveau (b). Keikoilla esitetty ja nyt levyille päätynyt materiaali on luonnollisesti koostunut Rainbow’n ja Deep Purplen kappaleista.

Ritchie Blackmore on itse jossain haastattelussa todennut, että nyt käynnissä oleva Ritchie Blackmore’s Rainbow projekti kattaa jatkossakin vain rajoitetusti keikkoja ja ettei tarkoituksena ole julkaista uutta materiaalia yhtyeen nimissä. Yhtye on näillä näkymin myös tulossa Helsinkiin keikalle keväällä 2018, jolloin ajattomia rock kipaleita voi itse kukin mennä fiilistelemään paikan päälle.

Kimmo Kilpeläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti