14.6.2018

Kirjaston lukupiiri syksy 2018

Kaupunginkirjaston lukupiiri jatkuu syksyllä pääkirjastossa keskiviikkoisin klo 17.
Syksyn lukupiirissä luetaan tarinoita saamelaisista. Mukana on kaksi kainuulaislähtöistä kirjailijaa. Päivi Alasalmi on kotoisin Vuolijoelta ja Mikko-Pekka Heikkinen on käynyt koulunsa Suomussalmella.

19.9.       Alasalmi, Päivi: Joenjoen laulu (2013)

Joenjoen laulu on saamelaisten tarina, joka kulkee kolmessa aikatasossa, 1500-luvulta nykypäivään.
Joenjoen laulu on kipeä, kaunis ja maaginen romaani. Se näyttää, miten saamelainen kulttuuri ja kansa vähitellen tapetaan, kun ensin otetaan pois uskonto, sitten kieli ja elinkeinot. Koskettavien yksilötarinoiden kautta se kasvaa kokonaisen kansan kohtalon kuvaukseksi. (Gummerus)
17.10.     Vest, Jovnna-Ánde: Poropolku sammaloituu (1990)

Poropolku sammaloituu voitti saamelaisromaanien kilpailun, jonka järjestivät karasjokilainen kustantamo Davvi Media ja oslolainen Aschehoug. Kirja on jo julkaistu saameksi ja norjaksi. Poropolku sammaloituu on pojan kertomus isästään. Romaani puhuu pienellä äänellä suurista asioista, suuresta muutoksesta, joka vähitellen mursi saamelaisen elämänmuodon pitkät perinteet. (takakansitekstistä)
14.11.     Kariniemi, Annikki: Villihanhien suku (1978)

Väkevä kertomus erään saamelaisen suvun vaiheista kaukaa sadunhohtoisesta menneisyydestä Ruijan meren rannoilta uusille asuinsijoille, uuteen aikaan. Annikki Kariniemi on jälleen kiehtovimmassa ympäristössään, missä todellisuus ja taru yhtyvät rikkumattomaksi kokonaisuudeksi. Villihanhien suku on rikas ja värikylläinen, elämälle uskollinen romaani, jossa pääsee täysiin oikeuksiinsa myös kirjailijan omaleimainen kielenkäyttö. (takakansiteksti)
 
12.12.     Heikkinen, Mikko-Pekka: Poromafia (2016)

Romaani perheestä.

Nelihangan suku on hallinnut Utsjokea rautaisin ottein kauemmin kuin kukaan jaksaa muistaa.
Jouni-Sammeli Nelihanka hylkää perintöosansa taakseen katsomatta ja perustaa rikollisen moottorikelkkajengin. Pukemalla Ahma SC:n liivit ylleen Jyppyrä haastaa niin isänsä arvovallan kuin ansaintakeinot ja valta-aseman Lapissa. Seurauksena on jengisota, jonka lopputuloksena koko saamelainen elämäntapa mullistuu. (Johnny Kniga)

Lukupiiri on kaikille avoin ja maksuton.

Tervetuloa!


Lisätietoa kirjaston neuvonnasta
kaupunginkirjasto@kajaani.fi, puh. 08 81552423

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti