8.6.2020

Kesän kirjavinkkejä lapsille

Kristina Ohlsson: Zombiekuume.
WSOY, 2020.

Herbert asuu kahdestaan isoisänsä kanssa Eldsalan pikkukaupungissa. Isoisä on remontoinut vanhan latorakennuksen majataloksi, ja eräänä iltana saapuu muukalainen, joka pyytää yösijaa. Mies ei kerro miksi on tullut Eldsalaan, ja hänellä on mukanaan painavan näköisiä matkalaukkuja. Herbertin epäilykset heräävät, kun hän näkee muukalaisen laukusta portaalle jääneen veritahran. Se ei kuitenkaan ole helteisen kesän ainut mysteeri, sillä ampiaiset ovat lisääntyneet runsaasti ja käyttäytyvät oudosti. Lisäksi ihmisiä alkaa sairastua yksi toisensa perään, ja ensimmäiset sairastuneet kävivät samaa uimakoulua Herbertin ja hänen ystävänsä Sallyn kanssa. Kirja aloittaa sarjan, ja tarjoaa jännitystä joka luvussa.

Thomas Taylor: Malamanteri.
WSOY, 2020.

Herbert Sitrus on löytötavaratoimiston hoitaja Hotelli Nautiluksessa. Yllättäen hänen toimistoonsa ilmestyy ikkunan kautta tyttö, joka pyytää piilopaikkaa. Pian hänen jälkeensä toimistoon tulevat hotellinjohtaja ja epämääräinen, läpimärkä mies, jolla on puoshaka toisen käden paikalla. Myöhemmin selviää, että tyttö on tullut satojen kilometrien päästä tapaamaan Herbertiä, koska uskoo hänen olevan ainut, joka voi auttaa. Orvokin vanhemmat katosivat 12 vuotta aiemmin. Ainoana johtolankana lapsilla on vanha reseptikortti, jota seuraamalla he päätyvät yhä lähemmäs mystistä merihirviötä, malamanteria. Tämä trilogian avausosa tarjoaa mielikuvitusta kutkuttavan seikkailun, joka sopii muun muassa Harry Potter ja Nevermoor -sarjojen ystäville.

Cressida Cowell: Noitakuningas herää.
Otava, 2020.

Velhokuninkaan pojalla Xarilla ei ole taikavoimia, ja hän aiheuttaa isälleen ja seuraajilleen päänvaivaa mielettömillä ideoillaan. Toive on soturikuningattaren tytär, joka puolestaan hallitsee taikuuden, vaikka taikuus onkin soturiheimossa ankarasti kiellettyä.

Velhot ja soturit ovat vanhastaan perivihollisia, mutta Xar ja Toive sattuvat tutustumaan toisiinsa. Heidän täytyy yhdistää voimansa ja oppia luottamaan toisiinsa, jos aikovat voittaa kauhean noitakuninkaan, joka uhkaa heidän molempien heimoja. Humoristinen ja mukaansatempaava tarina on maustettu lennokkaalla kuvituksella.

Noitakuningas herää on ensimmäinen osa Taikuuden aika –sarjaan. Kirjailija Cressida Cowell tunnetaan muun muassa kirjasarjasta Näin koulutat lohikäärmeesi.

Mari Hannula & Heidi Tuikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti