20.7.2020

Dekkarivinkkejä aikuisille

Maria Adolfsson: Harha-askel.
Tammi, 2019.

Doggerlandin saarivaltio sijaitsee Britteinsaarten ja Tanskan välissä, britti- ja skandikulttuurien taitoksessa. Komisario Karen Eiken Hornby on toipumassa krapulasta, kuten muutkin saarten asukkaat vuosittaisen osterijuhlan jälkeen, kun saa ilmoituksen naapurinsa murhasta. Karen määrätään tutkinnan johtoon ja hänen pomonsa on yksi epäillyistä. Tarinan edetessä paljastetaan pala kerrallaan myös Karenin menneisyyttä. Harha-askel on tukholmalaisen kirjailijan Maria Adolffsonin Doggerland-sarjan avausosa.


Geir Tangen: Maestro.
Otava, 2017.

Toimittaja Viljar Ravn Gudmundsson saa sähköpostin, jossa kerrotaan, että lähettäjä aikoo rangaista rikokseen syyllistynyttä naista, ja tuomio pannaan täytäntöön seuraavana päivänä. Tästä alkaa murha-aalto norjalaisessa pikkukaupungissa, ja Viljar saa jokaisesta veriteosta viestin etukäteen. Tapausta alkaa selvittää lahjakas rikostutkija Lotte Skeisvoll, mutta itseään Maestroksi kutsuva murhaaja tuntuu olevan aina askeleen edellä. Viljarin ja Lotten lisäksi tarinaa kerrotaan useamman muunkin hahmon näkökulmasta, muun muassa itse Maestron. Sarjan toinen osa Sydämenmurskaaja on ilmestynyt suomeksi 2018 ja kolmatta osaa odotetaan julkaistavaksi tänä vuonna. 


Jessica Fellowes: Mitfordin murhat.
Otava, 2018

Louisa Cannon on köyhä lontoolaistyttö, joka pakenee väkivaltaista setäänsä ja päätyy Mitfordin perheen maalaiskartanoon lastenhoitajaksi. Yhdessä nuoren Nancy Mitfordin kanssa Louisa sekaantuu salaperäisen junamurhan tutkintaan, johon liittyy myös sairaanhoitaja Florence Nightingalen kummitytär. Mitfordin murhat on kepeän koukuttava ja perienglantilainen murhamysteeri, joka tempaisee lukijansa 1920-luvun englantiin Agatha Christien ja Downton Abbeyn hengessä. Romaani aloittaa sarjan, joka perustuu tosielämän murhiin ja historiallisiin henkilöihin.


Aino-Stina Nieminen & Heidi Tuikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti