6.8.2012

Johnny English : uudestisyntynyt


MI-7:n entinen agentti Johnny English (Rowan Atkinson) on harjoittanut viisi vuotta taitojaan kaukaisessa munkkiluostarissa Mosambikissa tapahtuneen emämunauksensa vuoksi. Nyt English kutsutaan vastentahtoisesti takaisin Hänen Majesteettinsa Salaisen Palvelun palkkalistoille, koska Kiinan hallitsija uhataan salamurhata. Johnny English on ainoa oikea mies estämään murha-aikeet.

Vuonna 2003 ilmestyneen ensimmäisen Johnny English -elokuvan jatko-osa jatkaa samoilla linjoilla pikkuhauskaa agenttiparodiaa tarjoten. Jatko-osa on kuitenkin edeltäjäänsä onnistuneempi. Elokuvasta löytyy paljon viittauksia Bond-elokuviin. Mm. ”Q” on kuvioissa ja hahmogalleriasta löytyy myös tappajasiivooja. Erinäisiä vempaimiakin agenttiautosta lähtien riittää. Menossa on mukana mm. Salaisista kansioista tuttu Gillian Anderson ja Bond-tyttönäkin kunnostautunut Rosamund Pike.

English koheltaa samaan tapaan kuin ennenkin, tuoden mieleen mm. Peter Sellersin kuuluisaksi tekemän Clouseaun Vaaleanpunainen pantteri -elokuvista. Atkinsonista tulee aina mieleen Mr. Bean, mutta kyllä mies Johnny Englishin roolistaankin hyvin selviää. Onhan Atkinsonin fyysinen komiikka ja kohellus maneerista, mutta tässä tapauksessa homma toimii varsin hyvin. Johnny Englishin kohderyhmä löytyy varmaankin teinipoikien suunnasta, mutta elokuva kelvannee muillekin kohelluskomedian ystäville kevyenä reilun puolentoista tunnin hupailuna. Tämän lajityypin elokuvissa lienee edellytyksenä, että leffan parissa ei pitkästy. Johnny English tarjoaa sen verran vauhtia ja vaarallisia tilanteita, että ainakin allekirjoittanut jaksoi istua leffan parissa ihan mukavasti.
JO

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti