31.12.2012

Lukupiirin vuosi 2012


Kajaanin kirjaston lukupiiri 12.12.2012, oli viimeinen Veikko Huovisen teoksiin liittyvä tapaaminen tällä erää. Vuoden  aikana olemme kokoontuneet kahdeksan kertaa sekä osallistuneet Lainan päivän tapahtumaan muiden kajaanilaisten lukupiirien kanssa.

Kaikkiaan lukupiiri on tavannut  30 kertaa vuodesta 2009 alkaen ja keskustellut 33 Veikko Huovisen teoksesta. Jokaiseen lukupiiri-iltaan on osallistunut noin 12 henkeä , enimmillään on ollut 19 ja vähimmilläänkin kymmenen.

12.12.12. keskustelimme Panu Rajalan kirjasta Hirmuinen humoristi. Kirja on tiivis ja napakka esitys kirjailijasta ja hänen tuotannostaan. Rajala asettaa Huovinen maailmankirjallisuuden raameihin, mikä antaa uuden näkökulman monille lukijoille. Keskusteltiin myös Panu Rajalan esitelmästä Veikko Huovis-seuran seminaarissa keväällä. Rajala yllätti kuulijat positiivisesti esiintymisellään. Panu Rajalan ahkeruus ja paneutuminen moniin aiheisiin on ihailtavaa.

Keskustelun aiheeksi nousi kustannustoimittajan osuus kirjan synnyssä. Panu Rajala kertoo, että Huovinen kirjoitti hyvin valmista tekstiä, eikä siihen kustannustoimittajan juuri tarvinnut puuttua. Eräs lukupiiriläinen oli päässyt tutustumaan Panu Rajalan käsikirjoituksen ja saanut todeta, että hänen tekstiinsä kustannustoimittaja oli saanut tehdä paljonkin mm. kieleen liittyviä korjauksia. Hauska vertailukohta.

Veikko Huovisen tekstit elävät edelleen. Ensi vuonna esitetään Kansallisteatterissa "Konsta etsii kortteeria" ja Vantaalle on tulossa esitys Huovisen Lyhyistä erikoisista.

Kajaanin kirjaston  lukupiiri lukee keväällä eri kirjailjoita, joskin Huovisesta keskustellaan ainakin ensimmäisellä kerralla, jolloin vuosossa on Gogolin "Kuolleet sielut".

Kirjaston projektityöntekijä Marja Kettunen esitteli tekemiään Tarinaradion kuunnelmia. Tarinaradiossa voi kuunnella luku-, kuuntelu ja katseluvinkkejä, historiallisia juttuja tai haastatteluja. Haastatteluissa on  mukana myös Kajaanin kirjaston lukupiiri. Tässä linkki Kajaanin lukupiirin haastatteluun.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti