31.12.2012

Iron Sky

 Iron Sky (dvd)


Viimeistään Star Wreckillä suuremmankin yleisön tietoisuuteen noussut tekijäporukka lähti seuraavaksi kunnianhimoiseen projektiin ja tuloksena oli Iron Sky. Elokuva kertoo natseista, jotka toisen maailmansodan loppumelskeissä pakenivat kuun pimeälle puolelle, jonne he ovat rakentaneet salaisen tukikohdan. Vuonna 2018 on aika palata takaisin ja valloittaa maa. Samaan soppaan osuu amerikkalaisten propagandaretki kuun kamaralle, johon osallistuva James Washington (Christopher Kirby) joutuu kuunatsien vangiksi ja valkaisemaksi! ”Arjalaisen” Washingtonin on määrä johdattaa natsit Amerikan presidentin pakeille, joka muistuttaa erehdyttävästi Sarah Palinia.

Iron Sky ei todennäköisesti innosta, jos Star Wreck ei innostanut. Samalla tieteisparodian linjalla liikuskellaan tälläkin kertaa, tosin isommilla tuotantoarvoilla. Rahaa elokuvan tekoon paloi yli 7 miljoonaa euroa eli Iron Sky on suomalaiseksi elokuvaksi tyyris tapaus. Tehosteet toimivat pääosin hienosti ja jälki on vakuuttavaa, mutta välillä tehosteet näyttävät juuri siltä mitä ovat eli tietokoneella tehtyjä. Näyttelijöistä parhaiten selviävät Julia Dietze ja Christopher Kirby. Muuten roolisuorituksista jää mieleen patsastelu tai ylinäyttely. Edes konkarinäyttelijä Udo Kier ei ansaitse puhtaita papereita.

Star Wreckin jälkeen odotin ehkä hauskempaa elokuvaa eli pieni pettymys Iron Sky kieltämättä on. Visuaalisesti komeaa katsottavaa ja välillä hyvinkin osuvaa parodiaa leffa kyllä tarjoaa. Jos pökkelömäisen näyttelijätyön ja suht heppoisen tarinan antaa anteeksi, niin Iron Skyn parissa puolitoistatuntinen vilahtaa ihan mukavasti. Hatunnosto ohjaaja Timo Vuorensolalle ja kumppaneille rohkeasta leffaprojektista kaikesta huolimatta.

JO

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti