7.10.2013

Elina Rouhiainen: Kesytön

Elina Rouhiainen: Kesytön. Susiraja 1. Tammi 2012.

Kesytön on nuorten fantasiaromaani, joka sijoittuu Kainuuseen. Tekijä on nuori helsinkiläinen esikoiskirjailija. Kirjan päähenkilö lukioikäinen Raisa menettää yksinhuoltajaäitinsä liikenneonnettomuudessa.

Raisan lähimmäksi sukulaiseksi osoittautuu äidin synnyinseudulla Kainuun Hukkavaarassa elävä Jaska-eno, jota Raisa ei ole aiemmin tiennyt olevan olemassakaan.

Koska äidin menneisyys kiinnostaa Raisaa, hän muuttaa Jaska-enon luo, aloittaa lukion pienellä kainuulaispaikkakunnalla ja törmää outoihin ilmiöihin. Pikku hiljaa Raisalle paljastuu, että suurin osa kyläläisistä on puoliksi ihmisiä ja puoliksi susia. Raisa saa ystäväkseen Nikon, jonka kanssa hän voi jakaa kokemuksiaan. Hän kohtaa hämmentävän siniset silmät omaavan Mikaelin, jonka katse on vähällä viedä jalat alta. Mikael vain on varattu. Hänen tyttöystävänsä on ihmissusi ja yhteisöllä on odotuksia heidän suhteensa, mutta Mikael ja Raisa löytävät toisensa. Yhteisö ei kuitenkaan katso heidän yhdessäoloaan hyvällä ja Raisa tuntee olonsa uhatuksi. Törmäyksiltä ei vältytä ja Raisa löytää itsestään piirteitä, jotka osoittavat hänenkin omaavan yliluonnollisia kykyjä.
Kirjailija Elina Rouhiainen ilmoittaa erikoisalakseen paranormaalin romantiikan. Fantasiakirjoja nuorille ilmestyy runsaasti, mutta kotimaisena ja Kainuuseen sijoittuvana tämä sarja on tervetullut. Sarja on paitsi romanttinen myös vauhdikas ja jännittävä. Juonen kehittely on sen verran monipuolinen, että jännitystä riittää tuleviinkin sarjan osiin. Rouhiainen suunnittelee tekevänsä susiraja-sarjasta neliosaisen. Sarjan toinen osa Uhanalainen on ilmestynyt kesällä 2013 ja kolmas osa on työn alla. PA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti