15.7.2014

Kulkijapoika

UUTTA SÄVELLETTYÄ LEINOA SAATAVANA MUSIIKKIOSASTOLTA


Panleino : Kulkijapoika

Kvartetin jäsenet:
Vesa Hyyryläinen, laulu
Heljä Pylvänäinen, piano
Sakari Tervo, viulu
Anna-Leena Tervo, huilu

Panleino on paltamolainen kvartetti, joka on erikoistunut Eino Leinon tuotannon musiikilliseen esittämiseen. Kulkijapoika on heidän toinen cd, ensimmäinen Aurinkolaulu ilmestyi 2012. Kulkijapoika kuvailee Eino Leinon matkaa maailman turuilla ja toreilla. Levyllä mainitaan, että Leino oli syvämietteinen kulkija. Jo lapsena hän halusi maailmalle purjehtimaan Oulujärvelle, pois kotoa vieraisiin kaupenkeihin. Eri ikäkausinaan hän kuvaili senhetkistä etsimistä ja kulkemista moninaisesti.

Levyltä löytyvät sävellettyinä mm. runot Rauhattoman rukous, Löysäläisen laulu, Kulkijapoika ja Virta venhettä vie. Runoja ovat säveltäneet Perttu Hietanen, Taisto Wesslin, Risto Vähäsarja ja kvartetin jäsenistä Heljä Pylvänäinen ja Sakari Tervo.

Panleino kvartetti esiintyy aktiivisesti eri tilaisuuuksissa Leinon sanomaa esittäen. Viime vuonna kvartetti sai Paltamon kunnan kulttuuripalkinnon ja tänä vuonna Kainuun kulttuuripalkinnon.

Kvartetista loistaa musiikillinen osaaminen ja yhteistyö. Laulajan ääni on herkkä, aito ja nöyrä, joka tuo hyvin esille kappaleiden kirjallisen sanoman. Levy on kokonaisuudessaan hieno musiikillinen elämys. (HH).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti