28.7.2014

Counselor (dvd)

Counselor (dvd)

Counselor kertoo asianajajasta, joka lähtee helpon rahan perässä mukaan huumebisnekseen. Seuraukset ovat kuitenkin kohtalokkaat…

Counselorin tekijäjäkaarti nostaa odotukset jo melkein väkisin korkealle. Käsikirjoittajana häärää kirjailijana paremmin tunnettu Cormac McCarthy ja Ridley Scottin ohjaajauralta löytyy mm. Alienin ja Blade Runnerin kaltaisia klassikkoteoksia. Näyttelijäosastolla nähdään mm. Michael Fassbender, Javier Bardem, Cameron Diaz, Brad Pitt ja Penélope Cruz.

On todettava, että kovat odotukset eivät valitettavasti täyty Counselorin kohdalla. Ehkäpä se suurin ongelma on Cormac McCarthy, jonka teksti on omaan elokuvamakuuni liian ”kirjallista”. Koko leffan ajan takaraivossa nakuttaa ajatus, että ”eihän kukaan oikeasti puhu noin” ja niinpä elokuvan dialogi maistuu liian käsikirjoitetulta.

Fassbender on huumediiliin sotkeentuvana asianajajana jälleen kerran vakuuttava ja Bardem maalailee omassa roolissaan niin isolla pensselillä, että joskus lipsahtaa jo vähän ohi. Diaz tekee itselleen poikkeuksellisen roolityön ja onnistuu mallikkaasti. Pittille ja Cruzille on jäänyt valitettavat jämäroolit, eikä kumpikaan (varsinkaan Pitt) pääse tekemään mitään järkevää.

Elokuva lähtee käyntiin varsin verkkaisesti ja varsinainen juoni kuoriutuu pikkuhiljaa. Alkupuoli tuntuu jopa ikävystyttävän junnaavalta. Puolivälin tienoilla leffa parantaa juoksuaan ja jännitys tiivistyy. Leffan loppupuolella tarina muuttuu raadolliseksi ja raa’aksi kujanjuoksuksi, joka osoittaa karulla tavalla, että teoilla on seurauksensa.

Visuaalisesti Counselor on kaunista katsottavaa ja taattua Ridley Scott -laatua. Hyviä näyttelijöitä on myös aina ilo katsoa, vaikkei elokuva kokonaisuutena oikein nousekaan keskinkertaisuuden suosta.

JO

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti