20.11.2009

AC/DC : Black ice

Vuonna 2008 levytysrintamalla aktivoitui moni hiljaiseloa jo pidempään viettänyt ns. stadionluokan yhtye, AC/DC mukaan lukien. Edellinen studioalbumihan ryhmältä ilmestyi v. 2000 eli jo 8 vuotta sitten. Uusi, Black ice –niminen albumi sisältääkin ilmeisesti siksi peräti 15 kappaletta ja kestoakin levyllä on reilusti toista tuntia.

Raskaan rockin ystäville luvassa on taattua AC/DC:tä; tiukkaa bluesvivahteista riffittelyä ja Brian Johnsonin, yllättävänkin kirkassointista murinaa, tietenkin pilke silmäkulmassa ja lippis takaraivolla. Toimivimpia kappaleita mielestäni ovat: Big Jack, Rock n roll train, Smash n grab sekä Stormy May day.

Tätä levyä, kuten syksyn 2008 muitakin megajulkaisuja (Metallica, Guns n Roses) vaivaa kaikkia hieman sama vika: liiallinen pituus. 3-4 kappaleen pois pudottaminen olisi tehnyt Black icestakin aivan loistavan cd:n mutta nyt se jää vain hyvän tasolle. Sekin on legendaarisilta rockheeboilta kuitenkin kova saavutus, varsinkin kun yleisesti on uumoiltu kyseessä olevan bändin viimeinen studiolevy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti