18.11.2009

Kultaiset koululaulut vanhoilta ajoilta


Kultaiset koululaulut vanhoilta ajoilta
Toimittanut Timo Leskelä
Tammi 2008

Tässä on todella viehättävä laulukirja etenkin vanhemmille laulun harrastajille. Kirja sisältää
yhteensä kolmesataa vanhaa laulua ajalta ennen peruskoulua 1890-luvulta aina 1960-luvun lopulle saakka. Laulut ovat lastenlauluja, kansanlauluja,isänmaallisia lauluja ja joululauluja ja niistä on merkitty nuotit, sanoitukset ja sointumerkit. Osa lauluista on säilyttänyt paikkansa vielä nykyisissäkin koulukirjoissa, osa on jäänyt unhoon aikojen saatossa.

Kirjasta löytyvät mm. laulut Kissa ja hiiri, Mä olen niin pienoinen, Oolannin sota, Pikku Lauri, Mökin laittaja jne. Kuvituksena on kansakoulusta tuttuja, tunnettujen suomalaisten taiteilijoiden laatimia opetustauluja, jotka vievät mukanaan lapsuusajan muistoihin.

Laulukirjaa voi suositella etenkin käytettäväksi ikäihmisten virikepiireissä ja miksei kenelle tahansa, joka haluaa virkistää etenkin esim. dementoituneen vanhuksen päivää laulamalla yhdessä
näitä lauluja. On sanottu, että vaikka ihminen olisi jo dementoitunut niin varhain opitut laulut ja musiikki pysyvät muistissa pisimpään ja se myös pitää paikkansa. Tässäpä siis oiva apu muistin aktivoimiseksi ja ikäihmisten virkistämiseksi. (HH)

2 kommenttia:

  1. hei.voiko saaha kultaisen koululaulut vanhalta ajalta 20 e. jos saisin ostaisin.heti.

    VastaaPoista
  2. Kirjasto ei voi myydä kirjaa. Kirjakaupan kautta sen voi ostaa.

    VastaaPoista