17.11.2009

Erica Baumeister: Elämän lempeät maut


Bauermeister on 1959 syntynyt Kalifornialainen opettaja ja Elämän lempeät maut on hä-nen esikoisromaani. Kirjan kustannusoikeudet on myyty jo 15 maahan. Bauermeisteria kiehtoo kirjallisuus ja ruuanlaitto, erityisesti italialainen keittiö.

Elämän lempeät maut on matka keittiöön, missä ruuan tuoksut sekoittuvat ihmiskohtaloi-hin. Kirja sisältää yhdeksän ihmisen erilaiset tarinat, jotka nivoutuvat kirjan edetessä yh-deksi yhteiseksi tarinaksi.

Kirjan päähenkilö on kokki, Lilian. Lilian järjestää ravintolassaan lempeiden makujen–kokkikoulua, johon osallistuu kahdeksan oppilasta ja jokaisella on oma elämäntarinansa. Osallistujat ovat kaikki elämässään jonkinlaisessa tienristeyksessä, kuten mm. Tom, suru-mielinen läheisen menettänyt asianajaja; Chloe, nuori itseään etsivä tyttö sekä Carl ja He-len, vanha tavoilleen uskollinen aviopari. Ruuanlaiton ohessa kurssilaiset oppivat paljon itsestään ja muiden osallistujien elämäntarinoista. Moni löytää elämäänsä uutta sisältöä ja avaimet muutokseen.

Elämän lempeät maut on ihanan lempeä ja elämänmakuinen lukuelämys. Teksti on rauhal-lista, aistikasta ja sujuvaa. Kirja on lähes pakko lukea kokonaan heti sen avattuaan. Luet-tuaan tarinan lukijan valtaa lämpö ja toiveikkuus. Elämän lempeät maut on kirja jokaiselle, joka tarvitsee pysähdyshetken kiireisen arjen keskelle. (MK)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti